Pressmeddelanden2019-01-30T13:25:01+01:00

Pressmeddelanden

MultiDocker skriver LOI med holländska STC

MultiDocker har signerat ett Letter of Intent om samarbete med STC B.V.

STC är ett holländskt företag med egen tillverkning och gedigen erfarenhet inom produktutveckling. Företaget producerar och modifierar maskiner till rivningsindustrin, återvinningsindustrin och byggindustrin. Med 30 års erfarenhet fokuserar man idag främst på att utveckla materialhanterare för olika slutkunder och återförsäljare. Som exempel här kan nämnas Zeppelin i Tyskland - en av världens ledande Cat-återförsäljare. Verksamheten har bra faciliteter och vill växa de kommande åren. I planeringen finns byggnation av en ny sammansättningshall, som en del av samarbetet. STC har varit leverantör till MultiDocker under flera år med goda resultat och är även leverantör till Cat.

MultiDocker är ett bolag med starkt varumärke på en global marknad. På MultiDocker finns ett etablerat nätverk av säljare och ett brett produktprogram inom materialhantering. Företaget verkar idag efter ett plug and play koncept där basmaskinen levereras av Cat. Armsystem, förarhytter och undervagnar är MultiDockers egna innovationer. Dessa komponenter tillverkas av olika leverantörer för att sedan monteras samman, testas och levereras till kunden. MultiDocker erbjuder sedan en månad tillbaka två nya, mindre maskinmodeller. I de mindre storlekssegmenten är volymerna betydligt större och marknaden mer mogen. Därför behövs nya samarbetspartners som kan bidra till kostnadseffektiviteten i tillverknings- och sammansättningsprocessen och tillväxtresan. STC och MultiDocker är överens om att det finns ett antal olika synergier mellan företagen vilket utgör en viktig grund för samarbetsbeslutet.

Processen går nu vidare genom förhandlingar om slutliga villkor kring samarbetet med sikte på att slutföra avtalet inom några månader.

NORRKÖPING, SVERIGE, 2017-05-19. NGM MTF. MULTIDOCKER CARGO HANDLING AB (publ)

may 19th, 2017 | Pressmeddelanden|