Pressmeddelanden2019-01-30T13:25:01+01:00

Pressmeddelanden

MultiDocker flyttar hem produktion av CH600

NORRKÖPING, SVERIGE den 28 mars, 2019 – MultiDocker, en världsledande tillverkare av anpassningsbara och effektiva lasthanterare och optimering av logistikflöden, flyttar en del av sin produktion till Sverige. Det är företagets minsta modell, CH600, som kommer att börja produceras i Norrköping, Sverige, istället för i Franeker, Holland, under maj 2019.

”Vi ser flera fördelar med att ha produktionen av CH600 i Norrköping,” säger Percy Österström, VD i MultiDocker. ”Dels är det en maskin som vi kan producera mer standardiserat vilket gör att vi kan förbättra vidareutvecklingen av vår produktionsmodell. Genom att ha innovation och produktion på samma plats kan vi även arbeta effektivare med utvecklingen av vårt produktkoncept, till exempel fortsatt digitalisering av våra maskiner. Att vi med detta även främjar vårt lokala näringsliv ser vi självklart som ett stort plus. MultiDocker står för innovation, förändring och förbättring, något som passar bra med den svenska kulturen och kompetensen som finns här,” fortsätter Percy.

CH600 genererade snabbt order på över 20 maskiner då den lanserades för drygt ett år sedan och den första maskinen levererades till kund under slutet av 2018. För tillfället monteras modellen tillsammans med några av MultiDockers övriga maskiner på en anläggning i Holland. MultiDocker planerar att tillsvidare fortsätta montera och producera i Sverige och Holland.

Hög kapacitet, precis och snabb manövreringsförmåga, och en räckvidd på 18 meter gör CH600 till en effektiv lasthanterare i sitt segment. I och med CH600 erbjuder MultiDocker en bredare och mer heltäckande produktportfölj.

march 28th, 2019 | Pressmeddelanden|